top of page

Vybrané peníze pomáhají

Jak si jistě pamatuješ, z kraje letošního roku jsme rozjeli iniciativu #savekoala, ve které jsme se snažili vybrat nějaké prostředky na pomoc "koalí nemocnice" Port Macquarie, která se již dlouhé roky věnuje záchraně, léčbě a rehabilitaci zraněných koalů v Novém Jižním Walesu v Austrálii. A jak všichni víme, dlouhé měsíce Austrálii pustošily rozsáhlé požáry, které mimo jiné doslova sežehly až 80% území do té doby přirozeně obývané právě těmito šedými vačnatci a bohužel až 30% jejich současné populace našlo v plamenech smrt. Dlouho to nevypadalo vůbec dobře a Koala Hospital přijímalo jednoho zraněného koalu za druhým, několika z nich již bohužel nebylo pomoci, ale jiné se povedlo uzdravit a desítky z nich v průběhu tohoto roku dokonce i vrátit do jejich přirozených útočišť.

Právě díky Vám, naší skvěle komunitě rallyových srdcařů a srdcařek se nám povedlo společnými silami vybrat v přepočtu více než 51 tisíc korun českých, díky čemuž jsme mohli darovat Koala Hospital Port Macquarie 3120 AU$ - rovné tři tisíce jako přímý příspěvek nemocnici a zbylých 120 australských dolarů prostřednicvím virtuální adopce tří Vámi vybraných koalů.



Dnes se nám dostalo oficiálního poděkování od prezidentky Koala Hospital Port Macquarie paní Sue Ashton, která nám zároveň přiblížila, kde peníze pomáhají a budou pomáhat.

Vězte, že "koalí nemocnice" prostředky využívá k zajištění péče nejen o poraněné koaly, ale i k dlouhodobé rehabilitaci a případné záchraně jedinců z nebezpečí. Mimo jiné také díky své vlastní blahovičníkové plantáži obnovují a vysazují nové rostliny pro koaly tolik potřebné potravy. Díky příspěvkům se již podařilo vyrobit a umístit hned několik velkokapacitních napajedel (nejen) pro koaly, které slouží především v horké dny pro ochlazování všemožných obyvatel australské přírody. Do budoucna by v Port Macquarie chtěli vytvořit unikátní program pro rozmnožování koalů, které má za současné situace ve volné přírodě značně omezené možnosti.

Další by mělo přijít na řadu rozšíření zázemí (ať už veterinárního, či naučných expozic pro návštěvníky). Jak však Sue Ashton dodává, jelikož se jedná o neziskovou organizaci, jsou v Port Macquarie závislí na příspěvcích od veřejnosti či dotacích státních institucí, které však nejsou nikterak horentní.




Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat Vám všem, kteří s námi pomáháte Děkujeme !


Daniel Čeleda, Roman Bláha, Kristýna Zedková, Michaela Turková, Jan Ouška, Michal Hora, Josef Janeček, Helena Ličková, Lucie Zenklová, Jiří Kracík, Karin Tylová,

Martin Bobek, Monika Koutná, Petr Bartuněk, Viera Miterová, Karolína Kábíčková,

Pavlína Baroňová, Tomáš Šoura, Vendula Mašíčková, Lukáš Sovička, Přemysl Volek,

Andrea Siebenburgerová, Martin Kopecký, Erik Cais, Martin Cupák, Alena Orlitová,

Jitka Eliášová, Štěpán Ledvina, Ondřej Čala, Kateřina Rovná, Alena Kasáčková,

Martin Oudes, Kateřina Brožáková, Jindřiška Žáková, Šárka Hulcová, Michaela Hlaváčová, Kateřina Dostálová, Josef Ondrušek, Stanislav Malý, Jan Petřík, Martin Šváb,

Miroslava Lukašíková, Klára Čermáková, Jan Laumann, Petr Juříček, Lukáš Pfeifer, Lukáš Ženatý, Lukáš Skácel, Tomáš Stolarz, Jakub Malina, Jakub Čechák, Helena Horčičková, Jana Pudilová, Jiří Porš, Pavel Vencl, Miroslava Černá, Libor Hodulák, Martin Chalánek, Eva Hejpetrová, Jan Bradáč, Barbora Zábranská, Alexandr Póč, Lubomír Novák, Kateřina Dragounová, Petr Mikuláštík, Martina Kalistová, Pavlína Tydlačková, Tereza Chytílková, Alice Neubertová, Marcela Svobodová, Stanislav Čech, Petra Plačková, Jana Trávníčková, Miroslav Číž,Pavlína Poláčková, Hana Paseková, Kristýna Smrčková, Tomáš Abrhám, Martin Kubík, Alexandra Škodová, Andrea Weberová, Erik Mrkvička, Alexandr Dušek, Monika Slabihoudová, Vlasta Provazníková, Roman Křivohlavý, Jakub Melkus,

Tereza Sallerová, Martin Darda, Jan Hauptvogel, Lucie Vincourová, Václav Görner,

Ludmila Vlková, David Trtílek, Jan Nídl, Luboš Trtílek, Radek Havlín, Jan Beran,

Anna Sokolová, Josef Ptáček, Ondřej Valůšek, Iveta Uhrová, Marie Henlová,

Alice Pfeiferová, Iveta Hůlková, Jan Nejezchleba, Jan Sedláček, Karel Bajza,

Martin Gaper, Veronika Vochová, Kateřina Skybová, Tomáš Uher, Tereza Straková,

Aneta Parišková, Petr Ponížil, Jaroslav Šimáček, Richard Žmolík, Miroslav Fendrych,

Barbora Cekotová, Václav Veber, Václav Novák, Jindřich Suchý, Lukáš Bauer,

Zdeněk Chovanec, Petr Petřina, Klára Trunkátová, Tomáš Denk, Lucie Valentová,

Zbyněk Blaťák, Tomáš Onderka, Hana Pořická, Martina Tomková, Romana Novotná,

Jan Kulich, Veronika Randová, Petr Třetina, Zdeňka Kozlová, Jan Šubrt, Karel Štos,

Jiří Matoušek, Josef Hlad, Jiří Štochl, Václav Moulis, Ilona Braunová, Martin Pergl, Zdenka Voříšková, Nikol Brabcová, Martin Pekař, David Útrata, Denisa Jarošová, Jana Janásková,

Soňa Juhaniaková, Zdeněk Čech, Václav Jeřábek, Kristýna Garlíková, Alena Bradáčová,

Radovan Vrška, Michal Horáček, Petr Martinek, Tomáš Holota, Lucie Holíková, Jiří Volša,

Jakub Gremlica, Daniel Benedik, Ilona Dostálová, Marcela Volfová, Zdeněk Čech,

David Výchopeň, Jan Fux, Jan Oudes, Jan Adámek, Tomáš Hlavica.


Dodejme, že iniciativa #savekoala běží i nadále - pomoci můžeš zakoupením samotné savekoala samolepky V tomto případě z celkové ceny 111 Kč kromě poštovného, které činí cca 50 Kč bude celý zbytek částky darován Koala Hospital. Darovat samozřejmě můžeš i libovolnou částku vyšší než výše zmíněných 111 Kč (zakoupíš samolepku za 111 Kč, ale zašleš Tebou zvolenou částku) - v tomto případě platí totéž - tedy od Tvého příspěvku bude odečtena hodnota poštovného a zbylá částka poputuje ve prospěch Koala Hospital.



68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page