top of page

#savekoala 2022

Updated: Sep 12, 2022


Letošním rokem vstupujeme již do třetí "sezony" naší dobročinné iniciativy #savekoala , v rámci které podporujeme australskou veterinární kliniku Koala Hospital Port Macquarie - doslova "koalí nemocnici", která se stará o raněné koaly, rehabilituje je a pomáhá jim zpátky do přírody (umožňuje-li to jejich zdravotní stav). Zároveň dobrovolníci z Koala Hospital vysazují na rozlehlých plantážích blahovičník, jež je takřka jedinou položkou koalího jídelníčku. Týmu okolo Sue Ashton se podařilo v minulých letech zkonstruovat a instalovat několik velkokapacitních napajedel pro volně žijící zvířata, kde se mohou v horkých letních dnech zchladit zdaleka nejen koalové, vombati, ale třeba i klokani a další. V posledních měsících je v Port Macquarie velmi aktuální téma tzv. "Breeding programu" - programu pro přirozené rozmnožování a udržování lokací přirozeného výskytu těchto ikonických vačnatců.

Ikdyž v Austrálii (pomineme-li nedávné lokální záplavy) panuje již relativní klid, v naší iniciativě pokračujeme i nadále, protože byť je spíše symbolická, rozhodně má smysl. V minulém roce jsme obnovili virtuální adopci "naší" Hockey Luny a nově adoptovali Zenani a Lismore Rose, přičemž obě koalí dámy bohužel vinou zdravotních komplikací musely být uspány. Obzvlášť zdrcující pak bylo toto rozhodnutí u Lismore Rose, jenž byla nastávající koalí maminkou. Po Barum Rally Zlín jsme za 2250,- Kč vydražili digitální malbu Moniky Buráňové vytištěnou na plátně s podpisy předních posádek Barum Czech Rally Zlín 2021.



Chceš pomoci i letos?

Stejně jako v loňském roce pokračujeme v prodeji speciální edice samolepek, které se prodávají za 111 Kč.

Z celkové ceny 111 Kč kromě poštovného, které činí zpravidla mezi 45 až 50 korunami bude celý zbytek částky darován záchranné stanici Koala Hospital Port Macquarie v Novém Jižním Walesu.

Darovat samozřejmě můžeš i libovolnou částku vyšší než výše zmíněných 111 Kč (zakoupíš samolepku za 111 Kč, ale zašleš Tebou zvolenou částku). V tomto případě platí totéž - tedy od Tvého příspěvku bude odečtena hodnota poštovného a zbylá částka poputuje ve prospěch Koala Hospital. PS: Vyplň prosím patřičné detaily platby, ať víme, komu samolepku poslat ;-)




Koala Hospital Port Macquarie v roce 2022 podpořili: Monika Langová, Pavel Kouřík, Richard Žmolík, Jan Stoudek, Jaroslav Šimáček, Petr Bartuněk, Jana Fiurášková, Martin Spálenský, ...



DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁŠ S NÁMI

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page